Запечена цвітна капуста в сирному соусі
Час приготування:
Приблизно 40-45 хвилин
Рівень складності:
Середній
Список інгредієнтів:
- 1 капуста цвітна
- 200 г сиру (найкраще взяти сир російський або гауда)
- 1 склянка молока
- 2 ст. ложки вершкового масла
- 2 ст. ложки муки
- сіль, перець за смаком
Поетапна інструкція:
- Розібрати капусту на квіткові сегменти та помити під холодною водою.
- У каструлю влити молоко, додати сіль, перець та готувати на середньому вогні до закипання.
- У іншій каструлі розтопити вершкове масло, додати муку та готувати на середньому вогні, постійно помішуючи, доки не утвориться рідкий розтоплений сирний соус.
- Додати до сирного соусу сир, перемішати до повного розчинення та зняти з вогню.
- У форму для запікання викласти квіткові сегменти капусти, залити сирним соусом і випікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин.
- Подаємо запечену цвітну капусту в сирному соусі гарячою.
Поради та варіації:
Замість сиру можна використати сирний соус іншого смаку за власним вибором для різноманіття смаку страви. Також можна додати до цього рецепту зелень або гарнір з картоплі.
Інформація про поживну цінність:
У порції з запеченої цвітної капусти в сирному соусі міститься багато вітамінів та мінералів, таких як кальцій, білки та вітаміни групи В. Кількість калорій залежить від вживаної кількості сиру та молока.