Запечена форель із горіховою скоринкою
Час приготування:
Приблизно 30-40 хвилин.
Рівень складності:
Середньо.
Список інгредієнтів:
- 2 файле форелі
- 1/2 чашки горіхів (на ваш вибір)
- 2 ст. л. масла
- Сіль та перець за смаком
- Сок з половини лимона
- Свіжі зелені для прикраси (петрушка, кріп)
Поетапна інструкція:
- Приготуйте горіхи, подрібнюючи їх на дрібні шматочки.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Покладіть форель на протвиню, вистелену папером для випічки.
- Посоліть та поперчіть форель, обережно полийте її соком лимона.
- Посипте горіхами і додайте масло на верх філе форелі.
- Випікайте у духовці 20-25 хвилин, або доки риба не стане золотистою.
- Подавайте готову форель гарно прикрашену свіжою зеленню.
Поради та варіації:
Замість горіхів можна використовувати панірувальні суміші або кукурудзяні пластівці для більш хрусткого ефекту. Також можна додати до риби спеції для більш насиченого смаку.
Інформація про поживну цінність:
У 100 грамах запеченої форелі міститься близько 180 ккал, 18 г білків, 10 г жирів та 2 г вуглеводів. Риба багата на Омега-3 жири, які корисні для серцево-судинної системи.