Вівсяна каша з ягодами та горіхами
Час приготування: 20 хвилин
Рівень складності: легко
Інгредієнти:
- 1 склянка вівсяних пластівців
- 2 склянки води
- 1/2 склянки свіжих ягід (суміш малини, смородини, полуниці)
- 1/4 склянки горіхів (горіхи, мигдаль, грецькі горішки)
- 1 столова ложка меду або кленового сиропу
- 1/2 чайної ложки кориці
Поетапна інструкція:
- У каструлю додайте воду та вівсяні пластівці. Доведіть до кипіння.
- Зменште вогонь і готуйте кашу протягом 10-15 хвилин, часто помішуючи.
- Покладіть ягоди та горіхи у каструлю та продовжуйте готувати ще 2-3 хвилини.
- Додайте мед або кленовий сироп та корицю. Помішайте.
- Розділіть кашу на дві порції та подавайте гарячою.
Поради та варіації:
Замість свіжих ягід можна використовувати заморожені. Також можна додати нарізані банани або яблука для більшого смакового розмаху. Замість горіхів можна використовувати насіння чи кокосову стружку.
Інформація про поживну цінність:
Цей сніданок є дуже поживним і багатим на волокно, вітаміни та мінерали. Калорійність однієї порції складає близько 300 ккал.