Салат із кіноа, авокадо та креветками
- Час приготування: 30 хвилин
- Рівень складності: середній
Інгредієнти:
- 1 чашка кіноа
- 2 авокадо
- 200 г креветок, очищених та варених
- 1 червона цибуля, нарізана тонкими півкільцями
- 1/4 чашки свіжого лимонного соку
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль та перець за смаком
- Свіжі зелені для прикраси (петрушка, кроп)
Інструкція:
- Промийте кіноа в холодній воді та готуйте згідно інструкцій на упаковці.
- Очистіть авокадо та наріжте його на кубики.
- У великій мисці змішайте кіноа, авокадо, креветки та цибулю.
- Додайте лимонний сік, оливкову олію, сіль та перець. Перемішайте добре.
- Прикрасьте свіжими зеленями перед подачею.
Поради та варіації:
- Замість креветок можна використовувати куряче філе або твердий сир для вегетаріанського варіанту.
- Додайте нарізану печену паприку або огірок для більшого розмаїття смаку.
Поживна цінність:
- Калорії: приблизно 300 ккал на порцію
- Білки: 15 г
- Жири: 12 г
- Вуглеводи: 35 г