Яблучний пиріг без борошна та цукру
Час приготування:
Приблизно 1 година
Рівень складності:
Легко
Список інгредієнтів:
- 6 яблук
- 1 стакан овсяних пластівців
- 1/2 чашки меду
- 1/2 чайної ложки кориці
- 1/4 чашки мигдальних лусок
- 1 яйце
Поетапна інструкція:
- Запальте духовку до 180 градусів Цельсія.
- Наріжте яблука на тонкі кружечки і розкладіть їх у формі для запікання.
- У мисці змішайте овсяні пластівці, мед, корицю та мигдальні луски.
- Покладіть отриману суміш на яблука в формі.
- Взбийте яйце та рівномірно розлейте його поверх суміші.
- Пекти у духовці протягом 30-40 хвилин, доки пиріг не стане золотистим на вершині.
- Готовий пиріг подавати теплим.
Поради та варіації:
Замість меду можна використовувати кленовий сироп. Також можна додати ванільний екстракт для більш насиченого смаку.
Інформація про поживну цінність:
Кожна порція цього яблучного пирога містить близько 200 ккал, 6 г білків, 4 г жиру та 40 г вуглеводів.