Запечені кабачки фаршировані гречкою
Час приготування:
- Підготовка – 20 хвилин
- Приготування – 40 хвилин
- Усього – 60 хвилин
Рівень складності:
Середній
Список інгредієнтів:
- 2 середні кабачки
- 1 чашка гречаного гамбургера
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1 чашка томатного соусу
- сіль та перець за смаком
- олія для смаження
Поетапна інструкція:
- Почніть з приготування гречки, варіть її в киплячій воді протягом 15-20 хвилин.
- Поки гречка вариться, наріжте цибуліну та моркву дрібно. Обсмажте їх на розігрітій сковороді з олією доки не стануть м’якими.
- Додайте томатний соус, сіль та перець до овочів і готуйте ще 5 хвилин.
- Підготуйте кабачки, виріжте середину ложкою, залишивши стінки. Додайте видалену м’якоть до суміші з гречкою.
- Наповніть кабачки отриманою фаршем, поставте їх на запічку та запікайте протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Подаємо гарячими. Приємного апетиту!
Поради та варіації:
- Для більш насиченого смаку можна додати до фаршу тертий сир або зелень.
- Замість кабачків можна використовувати помідори або перці, також вони будуть чудовим контейнером для фаршу.
- Для веганського варіанту, можна замінити м’ясний гамбургер на гриби або лінзу.
Інформація про поживну цінність:
- Калорії: 250 ккал на порцію
- Білки: 8 г
- Жири: 5 г
- Вуглеводи: 45 г