Цвітна капуста, запечена з сиром
Час приготування:
- Підготовка: 15 хвилин
- Готування: 45 хвилин
- Загалом: 1 година
Рівень складності:
Середньо
Список інгредієнтів:
- 1 головка цвітної капусти
- 200 гр твердого сира (наприклад, чеддер або гауда)
- 1/4 склянки молока
- 2 ст. ложки вершкового масла
- Сіль і перець за смаком
Поетапна інструкція:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Розділіть цвітну капусту на квітки та варіть у киплячій воді протягом 5-7 хвилин, доки вона не стане м’якою. Відцідіть.
- У сковороді розітріть вершкове масло, додайте молоко, сіль і перець. Покладіть відціджену капусту та тушкуйте протягом 5-7 хвилин.
- Покладіть капусту разом з соусом у вогнестійку форму. Пострибайте тертий сир сверху.
- Запекайте в духовці протягом 25-30 хвилин, доки сир не розтане та стане золотистим.
- Подаємо гарячим. Смачного!
Поради та варіації:
- Замість твердого сира можна використовувати сир моцарелла або пармезан для іншого смаку.
- Додайте тертий часник або трави для більш насиченого смаку.
Інформація про поживну цінність (на порцію):
- Калорії: 250
- Білки: 12 г
- Жири: 16 г
- Вуглеводи: 15 г