Найкращі та щадні методи термічної обробки овочів

Овочі – важлива складова здорового харчування, оскільки вони містять велику кількість вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Проте під час термічної обробки овочів вони можуть втратити частину своїх корисних властивостей. Тому важливо вибирати такі методи обробки, які дозволяють максимально зберегти в овочах вітаміни та інші корисні речовини.

Способи приготування овочів для збереження вітамінів:

1. Варіння на пару

Варіння овочів на пару є одним з найкращих методів обробки, оскільки цей спосіб дозволяє зберегти більшість вітамінів та мінералів. Під час варіння на пару овочі піддаються термічній обробці під тиском пару, що допомагає зберегти більше корисних речовин, ніж під час варіння у воді. Крім того, при цьому способі обробки овочі мають більш насичений смак та та живіший колір.

2. Стримування

Ще одним ефективним методом термічної обробки овочів є стримування. Під час стримування овочі варяться у маленькій кількості води безпосередньо на вогні. Цей спосіб дозволяє зберегти більшість вітамінів та мінералів, оскільки вода, у якій варяться овочі, не викидається разом з ними.

3. Тушкування

Тушкування є ще одним ефективним способом приготування овочів, який дозволяє зберегти корисні речовини. При тушкуванні овочі варяться на малому вологому вогні під кришкою, що дозволяє зберегти вітаміни та інші корисні речовини, а також підвищує поживну цінність готової страви.

4. Відварювання

Ще одним ефективним способом обробки овочів є відварювання. Під час цього методу овочі варяться у великій кількості води, а потім вода виливається. Цей спосіб дозволяє видалити частину вітамінів, що перейшли в воду, та зберегти більшість корисних речовин в овочах.

5. Запікання

Запікання є одним з найшадіших методів приготування овочів, оскільки в процесі запікання вони обробляються без великої кількості жиру. Цей спосіб дозволяє зберегти більшість вітамінів та мінералів, а також додає страві смачний аромат та хрусткість.

6. Пасерування

Пасерування – це ще один ефективний спосіб обробки овочів, який дозволяє зберегти корисні речовини. Під час пасерування овочі тушкуються у власному соку під кришкою, що допомагає зберегти більшість вітамінів та мінералів.

Обираючи метод приготування овочів, важливо пам’ятати, що кожен з них має свої переваги та недоліки. Варто експериментувати з різними способами термічної обробки, щоб знайти той, який найбільше підходить для вас.

Способи приготування овочів для збереження вітамінів

    Від Ельвіра Століна

    Привіт! Я з радістю ділюся з вами своїм досвідом та знаннями в галузі здорового способу життя, фітнесу та лайфхаків для дому. Як палкий прихильник здорового способу життя, я постійно досліджую нові методи поліпшення фізичного та психологічного благополуччя.

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


    Fatal error: Uncaught WMAC\JSMin_UnterminatedStringException: WMAC\JSMin: Unterminated String at byte 11246: 't allow more than one instance per element. Bound instance: ${Array.from(instanceMap.keys())[0]}.`); in /home/hothjsau/i-marketing.kiev.ua/wp-content/plugins/clearfy/components/minify-and-combine/includes/classes/ext/php/jsmin.php:215 Stack trace: #0 /home/hothjsau/i-marketing.kiev.ua/wp-content/plugins/clearfy/components/minify-and-combine/includes/classes/ext/php/jsmin.php(157): WMAC\JSMin->action() #1 /home/hothjsau/i-marketing.kiev.ua/wp-content/plugins/clearfy/components/minify-and-combine/includes/classes/ext/php/jsmin.php(96): WMAC\JSMin->min() #2 /home/hothjsau/i-marketing.kiev.ua/wp-content/plugins/clearfy/components/minify-and-combine/includes/classes/class-main.php(375): WMAC\JSMin::minify() #3 /home/hothjsau/i-marketing.kiev.ua/wp-includes/class-wp-hook.php(324): WMAC_PluginMain->jsSnippetcacher() #4 /home/hothjsau/i-marketing.kiev.ua/wp-includes/plugin.php(205): WP_Hook->apply_filters() #5 /home/hothjsau/i-marketing.kiev.ua/wp-content/plugins/clearfy/components/minify-and-combine/includes/classes/class-scripts.php(361): apply_filters() #6 /home/hothjsau/i-marketing.kiev.ua/wp-content/plugins/clearfy/components/minify-and-combine/includes/classes/class-main.php(340): WMAC_PluginScripts->minify() #7 [internal function]: WMAC_PluginMain->endBuffering() #8 /home/hothjsau/i-marketing.kiev.ua/wp-includes/functions.php(5373): ob_end_flush() #9 /home/hothjsau/i-marketing.kiev.ua/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all() #10 /home/hothjsau/i-marketing.kiev.ua/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters() #11 /home/hothjsau/i-marketing.kiev.ua/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action() #12 /home/hothjsau/i-marketing.kiev.ua/wp-includes/load.php(1260): do_action() #13 [internal function]: shutdown_action_hook() #14 {main} thrown in /home/hothjsau/i-marketing.kiev.ua/wp-content/plugins/clearfy/components/minify-and-combine/includes/classes/ext/php/jsmin.php on line 215