Куряча грудка в кисло-солодкому соусі з овочами
Час приготування:
Приблизно 40-50 хвилин.
Рівень складності:
Середній.
Список інгредієнтів:
- 4 шматочки курячої грудки
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 2 столові ложки меду
- 1 столова ложка олії для смаження
- 1 червона цибуля, нарізана колечками
- 1 червона паприка, нарізана соломкою
- 1 морква, натерта
- 1 кущик свіжої кинзі, нарізаної
- Сіль та перець за смаком
Поетапна інструкція:
- У великій мисці змішайте соєвий соус та мед. Додайте курячі грудки та залиште маринуватись протягом 30 хвилин.
- Розігрійте олію на сковороді. Додайте курячі грудки та смажте з обох сторін до золотистого кольору.
- Додайте цибулю, паприку та моркву. Тушкуйте овочі протягом 5-7 хвилин.
- Додайте курячі грудки назад у сковороду та доливайте залишковий соус з миски. Приправте сіллю та перцем за смаком.
- Покладіть страву на тарілки та посипте нарізаною кинзею.
Поради та варіації:
- Замість курячої грудки можна використовувати курячі стегна або інші частини курки.
- Додайте кусочки ананасів для більш яскравого смаку соусу.
Інформація про поживну цінність:
Поживна цінність на порцію (одна порція на чотирьох осіб): калорії – 300, білки – 25г, жири – 10г, вуглеводи – 25г.