Час приготування:
Приблизно 2-2.5 години
Рівень складності:
Середній
Список інгредієнтів:
- 3 яйця
- 1 склянка цукру
- 1 склянка рослинного масла
- 2 склянки натереної моркви
- 2 склянки муки
- 1 ч.л. соди
- 1 ч.л. розпушувачу
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- 200г вершкового сиру
- 200мл вершків
- 1/2 склянки цукру
- 1 ч.л. ванільного цукру
- горіхи або сухофрукти для прикраси (необов’язково)
Поетапна інструкція:
- У великій мисці збийте яйця з цукром до отримання пухкої маси.
- Додайте рослинне масло, натерену моркву, муку, соду, розпушувач і ванільний екстракт. Помішуйте до однорідності.
- Висипте тісто в підготовлену форму для випікання та випікайте в духовці, розігрітому до 180 градусів, протягом 40-45 хвилин, або до готовності.
- Поки тісто випікається, в мисці збийте вершки, додайте вершковий сир, цукор і ванільний цукор. Збийте до утворення крему.
- Після готовності тіста та його охолодження, розріжте його на дві пластини горизонтально.
- Намажте верхній пласт кремом, закрийте його другою пластиною. Покрийте бока та верх торта залишками крему.
- Прикрасьте торт горіхами або сухофруктами за бажанням.
- Дайте торту трохи настоятися в холодильнику перед подачею.
Поради та варіації:
Для більшої солодкості можна додати до крему трішки меду або маплевого сиропу.
Замість горіхів або сухофруктів, можна прикрасити торт шматочками свіжої моркви або тертим шоколадом.
Інформація про поживну цінність:
На одну порцію (яка дорівнює одній восьмій частині торта) морквяного торта із вершково-сирковим кремом припадає приблизно 350 ккал, 25г жирів, 30г вуглеводів та 5г білків.