Морквяні оладки з яблучним джемом
- Час приготування: 30 хвилин
- Рівень складності: середній
Інгредієнти:
- 1 велика морква, натерта
- 1 яйце
- 2 ст. ложки цукру
- 1/2 ч. ложки соди
- 1/2 ч. ложки молотого кориці
- 1/2 чашки борошна
- 2 ст. ложки вершкового масла для смаження
- Яблучний джем для подачі
Поетапна інструкція:
- У великій мисці змішайте натерту моркву, яйце, цукор, соду, корицю та борошно.
- Розігрійте вершкове масло на сковороді.
- Формуйте невеликі оладки з отриманої суміші та обсмажуйте на сковороді до золотистого кольору (близько 3-4 хвилини з кожного боку).
- Подавайте гарячими з яблучним джемом.
Поради та варіації:
- Для більш насиченого смаку можна додати до тіста горіхи або сушені фрукти.
- Замість моркви можна використовувати кабачок або гарбуз.
Інформація про поживну цінність:
- Калорійність: 100 грам – 120 ккал
- Білки: 3 г
- Жири: 5 г
- Вуглеводи: 15 г